Choď na obsah Choď na menu

RÚška

 

V oblasti pediatrie by sa mala osobitná pozornosť venovať aj symptómom masky opísaným v rámci psychologických, psychiatrických a sociologických účinkov s možným spustením panických záchvatov spätným dýchaním CO 2 v prípade predispozície a tiež posilneniu klaustrofóbnych obáv [ 77 , 78 , 79 , 167 ]. Rušenie verbálnych porúch súvisiace s maskou [ 43 , 45 , 71] a neverbálna komunikácia, a preto je sociálna interakcia obzvlášť závažná pre deti. Masky obmedzujú sociálnu interakciu a blokujú pozitívne vnímanie (úsmev a smiech) a emočnú mimiku [ 42 ]. Osvedčená maskou indukovaná mierna až stredná kognitívna porucha s poruchou myslenia, zníženou pozornosťou a závratmi [ 19 , 23 , 29 , 32 , 36 , 37 , 39 , 40 , 41 , 69 ], ako aj psychologickými a neurologickými účinkami [ 135], by sa mali navyše vziať do úvahy, keď sú masky povinné v škole a v blízkosti verejnej aj neverejnej dopravy, a to aj pokiaľ ide o možnosť zvýšeného rizika úrazov (pozri tiež vedľajšie účinky a nebezpečenstvá zdravia pri práci) [ 19 , 29 , 32 , 36 , 37 ]. Kritériá vylúčenia uvedené v pediatrických štúdiách s maskami (pozri pediatrické poruchy, časť 3.14 ) [ 26 , 133] by sa malo vzťahovať aj na vylúčenie týchto detí zo všeobecnej povinnosti maskovať v súlade s vedeckými zisteniami na ochranu príslušných chorých detí. Dlhodobé sociologické, psychologické a vzdelávacie dôsledky komplexnej požiadavky maskovania rozšírenej na školy sú tiež nepredvídateľné s ohľadom na psychický a fyzický vývoj zdravých detí [ 42 , 135 ]. Je zaujímavé, že podľa príspevku Corona Thesis Paper z Univerzity v Brémach sú deti „infikované menej často, menej často ochorejú, letalita sa blíži nule a infekciu tiež prenášajú menej často“, uvádza sa v práci Thesis Paper 2.0. nemeckej univerzity v Brémach na strane 6 [ 138].

  • Podľa štúdie zo Stanfordu sú rúška bezcenné, škodia zdraviu a môžu viesť k predčasnej smrti. zdr * 
  • Školy s rúškami zaznamenali o 37% viac infekcií než školy bez rúšok (Ethan Huff, naturalnews.com) – Štúdia s názvom „prehľadový projekt o covide“ zistila, že nútenie detí k celodennému noseniu rúšok v školách nemá žiaden význam a navyše ide o týranie detí......  Uvedenú štúdiu vypracovala profesorka Emily Osterová z Brown univerzity v USA a jej cieľom bolo vyplniť medzery v poznatkoch o nosení rúšok. Šlo o koordinovanú snahu federálnej vlády o zachytávanie nových prípadov COVID-19 v kontexte. ...... Ukázalo sa, že školy, ktoré od študentov vyžadovali povinné nosenie rúšok zaznamenali medzi deťmi až o 37% viac infekcií COVID-19 než školy, ktoré rúška nevyžadovali.  .......   To však nie je všetko! Ešte horšie ako deti na tom boli zamestnanci školy. V školách s rúškami bol až o 84% väčší výskyt nových prípadov nákazy medzi učiteľmi než v školách bez rúšok.  .....  Takže záver štúdie je jednoznačný – rúška sú nielen úplne zbytočné, ale dokonca kontraproduktívne a škodlivé!  .... *

Odborníci: Data jasně ukazují, že roušky nefungují a spíše škodí

Dr. Lee Merrittová: Mýty a fakta o rouškách a respirátorech

 

Dr. Buttar – Roušky, 5G a vakcíny: Dokonalá bouře pro covid-19

 

 

90’ ČT24 Respirátory a nanoroušky, povinná ochrana proti koronaviru

  

Lukáš Pollert, kardioanesteziolog Fakultní nemocnice Motol v Praze „Respirátor neřeší personální nedostatek v nemocnicích,“...„Látkové roušky lidé aspoň mohli vyprat a měnili je. Ale respirátory FFP2? To bude lahůdka. Budou se nosit týdny, bez praní, a to teprve bude semeniště virů a bakterií,“           ČT 24     

Může jít o obrázek 1 person a text that says 'Respirátory? Látkové roušky se aspon mohly vyprat a menily se. Ale respirátory FFP2? To bude lahudka. Budou se nosit týdny, bez praní a to teprve bude semeništé viru a baktérií.'

 

 

Podľa pravidiel bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci platných v Nemecku môžu zdraví zamestnanci nosiť masky FFP2 iba 75 minút. Potom si musia od masky dať 30-minútovú prestávku. 

 

 

rusko-ppf2.png

V Nemecku vyšla prvá veľká štúdia o vplyve nosenia rúšok na deti  ***  

Nemecká štúdia, ktorej sa zúčastnilo vyše 25 000 detí prezrádza, že veľké negatívne dopady nosenia rúšok na fyzické, psychické a behaviorálne zdravie detí môžu byť oveľa rozšírenejšie, než udávajú médiá a vládni predstavitelia.

 

Nemecká neurologička varuje pred rúškami: „Nedostatok kyslíka spôsobuje trvalé poškodenia mozgu, hlavne u detí“

Dr. Griesz-Brissonová je lekárka so špecializáciou na neurológiu a neurofyziológiu s doktorátom vo farmakológii. Špeciálne sa zaoberá neurotoxikológiou, environmentálnou medicínou, neuroregeneráciou a neuroplasticitou.

 

Zákaz nosenia rúšok vo švédskom meste

V súvislosti s tým dávame do pozornosti nedávnu dánsku štúdiu, ktorá tieto závery o neefektívnosti nosenia chirurgických masiek na pomerne veľkej referenčnej vzorke jednoznačne potvrdila.

Nedávna štúdia v časopise Cancer Discovery zistila, že inhalácia škodlivých mikroorganizmov môže prispieť k pokročilému štádiu rakoviny pľúc u dospelých.

 

zdroj: https://blogspravy.tk/2020/12/29/sok-nova-studia-na-vzorke-10-milionov-cinanov-zistila-ze-bezpriznakove-sirenie-covid-19-nikdy-neexistovalo/?fbclid=IwAR15puJ0UeGstrUzCzWoNLYCj0XlNVnB30irfulYKeFF9vuQJMfqFjKhQME

Šok! Nová štúdia na vzorke 10 miliónov Číňanov zistila, že bezpríznakové šírenie Covid-19 nikdy neexistovalo

Nová štúdia o bezpríznakovom prenose vírusu COVID nielenže dokazuje, že k takémuto prenosu nedochádza, ale tiež potvrdzuje, že panika podporovaná politickým establišmentom má za cieľ len kontrolovať populáciu.

V úplnom rozpore s oficiálnym naratívom, ktorý používajú politickí lídri na celom svete, nová štúdia vykonaná na 10 miliónoch ľudí v čínskom Wu-chane pre vírus COVID ukázala, že k asymptomatickému (bezpríznakovému) šíreniu COVID nedochádza, čo eliminuje všetky dôvody na nosenie rúšok zdravými ľuďmi, zatváranie firiem a ďalšie nezmyselné obmedzenia.

Štúdia publikovaná v novembrovom čísle recenzovaného vedeckého časopisu Nature Communications skúmala 9 899 828 obyvateľov Wu-chanu a ich skríning sa uskutočnil medzi 14. májom 2020 a 1. júnom 2020. Výsledky poskytli jasný dôkaz o nemožnosti akéhokoľvek asymptomatického prenosu vírusu.

Štúdiu zostavilo 19 vedcov z Huazhong University of Science & Technology vo Wu-chane a vysoko rešpektované vedecké inštitúcie vo Veľkej Británii a Austrálii.

Štúdia s názvom Post-lockdown SARS-CoV-2 na skríning nukleových kyselín u takmer 10 miliónov obyvateľov čínskeho Wu-chanu štúdia dôkladne vyvrátila koncept asymptomatického prenosu.

Výsledky štúdie odhalili, že z takmer 10 miliónov ľudí skúmaných v štúdii, sa našlo „300 asymptomatických prípadov“. Pri použití sledovania kontaktov, ktoré prišli do styku s týmito 300 prípadmi, nebol u žiadneho z kontaktovaných osôb zistený ani jeden prípad COVID-19.

„Celkovo bolo vysledovaných 1 174 blízkych kontaktov s asymptomatickými pozitívnymi prípadmi a všetky mali negatívny test na COVID-19,“ uzavrela štúdia.

Asymptomatickí pacienti a ich kontakty boli izolovaní na obdobie nie kratšie ako dva týždne a výsledky zostali rovnaké. „Žiadny z detekovaných asymptomatických pozitívnych prípadov ani ich blízke kontakty sa nestali symptomatickými (s prejavenými príznakmi choroby), alebo novo potvrdenými pozitívnymi na COVID-19 počas izolačného obdobia,“ zistila štúdia.

Asymptomatické šírenie COVIDU je nezmysel. https://t.co/TwF4A43JHi. Môžete sa opatrne objímať. Post-uzamknutie skríningu nukleových kyselín SARS-CoV-2 u takmer desiatich miliónov obyvateľov čínskeho Wu-chanu | Nature Communications https://t.co/gFgSsKxjPo

– Dr. Naomi Wolf (@naomirwolf) 22. novembra 2020

Ďalšie skúmanie študovaných osôb odhalilo, že „vírusové kultúry“ v pozitívnych aj opätovne pozitívnych asymptomatických prípadoch boli negatívne, „čo naznačuje, že v tejto štúdii nebol zistený žiadny „životaschopný vírus“ v pozitívnych prípadoch.“  ...

celý článok TU

 

 

 

 

Nová studie poukazuje na rizika a neefektivnost nošení roušek (nejen) u dětí

    

 

Slávna obávaná dánska štúdia: Rúška vás pred koronou neochránia

Dánski autori doteraz najväčšej štúdie skúmajúcej účinnosť rúšok na predchádzanie šírenia infekcie COVID-19 mali problémy s jej publikáciou. Poslali svoju štúdiu na posúdenie trom najvýznamnejším medicínskym žurnálom (The Lancet, The New England Journal of Medicine a JAMA), no žiaden z nich nenašiel odvahu ju publikovať.

Hlavným zistením štúdie bolo, že rúška len málo alebo vôbec neznižujú mieru infekcie COVID-19. Konkrétne, vedci namerali 2,1% mieru infekčnosti u ľudí bez rúška a 1,8% u ľudí s rúškom. Rozdiel je teda minimálny.

Avšak, ako uvádzajú vedci, pre nízky absolútny počet prípadov nákaz (53 verzus 42) majú vyššie uvedené čísla nižší stupeň štatistickej významnosti.

Čo však vedcov prekvapilo najviac, bolo zistenie, že ak ľudia nosili rúška nie leda-ako, ale presne podľa inštrukcií, tak počet infekcií vzrástol z 1,8% na 2,0%.

 

 

V dánské studii, která vyšla 18.11.2020, zjistíme, že přišla se zjištěním, že nošení roušek nijak nesouvisí s mírou infekce covidem-19. Dr. Andrew Kaufman s námi projde tuto studii a vysvětlí všechny detaily, které bychom jako laici snadno přehlédli.

Dr. Kaufman – O nové dánské studii, co říká: Roušky nefungují!

 

Dr. Thomas Cowan mluví o řadě studií z minulosti prokazující, že nošení roušek nesnižuje míru přenosu nákazy. Mezi tyto studie patří i ty, které zkoumaly nošení a nenošení roušek na operačních sálech. Verdikt je jasný - roušky nefungují.

 

 

zdroj: https://www.forum24.cz/lekarka-prestanme-nosit-rousky-reinfikujeme-se-vlastnim-odpadem/?fbclid=IwAR34qdYz_KeI0PeEKG3GEIJFbIHwUidLNu1dMC3YAL4iDWHF_htWlbWNpdY

Lékařka: Přestaňme nosit roušky, reinfikujeme se vlastním odpadem

Archiv MS

MUDr. Mirka Skovajsová, Ph.D. | FOTO: Archiv MS

Lékařka Miroslava Skovajsová vyzvala k návratu ke zdravému rozumu bez všudypřímného nošení roušek. Důvody vysvětlila v komentáři na sociální síti Facebook. Publikujeme ho s laskavým svolením autorky.

Čekáme na vyjádření infektologů z praxe, kdy se konečně vrátíme k fyziologicky normálnímu způsobu života. Myslím tím k životu bez krytí úst. Nepromlouvají k nám stejně jako ostatní lékaři. Očekávala bych hlavně internisty a plicní odborníky. Nedá mi to, abych se neozvala. V roce 1982 jsem ve Velké aule Karolina složila Hippokratovu přísahu, že budu pomáhat a neškodit. Rok předtím jsem složila státní zkoušku z infekčního lékařství, hygieny a epidemiologie. K tématu nezdravého krytí úst se proto mohu cítit dostatečně vzdělaná.

 

Je běžně známo, že člověk má několik vylučovacích orgánů, kterými se zbavuje jedů a zplodin svého metabolismu: kůži, plíce, tlusté střevo a ledviny. Příroda zařídila, aby každý orgán bez zábran odváděl z těla ty škodliviny, které dokáže. Plíce odvádějí oxid uhličitý a řadu plynných produktů látkové přeměny. K očistě používají také hlen standardně osídlený řadou mikrobů. Některé mikroby nejsou škodlivé, jiné jen čekají na příležitost. Pokud by moudrá příroda soudila, že se čas od času máme reinfikovat vlastním odpadem, rodili bychom se s rouškami.

Příroda nevyrobila nic nefunkčního a polovičatého. Jsme jejím dokonalým produktem. Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné. Daru je třeba si vážit, pečovat o něj vhodným životním stylem, stravou, klidným spánkem, přiměřeným pohybem, nejvíce však mentálním stavem. Plátěný hadřík, jakkoli líbivý, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost hadříku vše umocní. Záměrně nepoužívám slovo rouška. Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali.

Na vyšetření prsů ke mně mezi ostatními samozřejmě přicházejí i astmatické pacientky nebo starší ženy, které se potýkají s různými těžkostmi dýchání vázanými na věk, ale také alergičky. V ordinaci mi popisují těžkosti života s hadříkem na ústech. Kromě obtížného dýchání a častějšího záchvatovitého kašle trpí mnohé ekzémy na obličeji, kde ani kůže nemůže plnit roli, kterou jí matka příroda přidělila.

Namísto přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Potřebujeme se vrátit k přirozeným hladinám vitaminu D pobytem na slunci. Máme však být raději doma. Imunita úpí a až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, třeba rotaviry, mixoviry, rhinoviry, parvoviry až po chlamydie, oslabená imunita nezabere.

Vyzývám k návratu zdravého rozumu. Toto očekávám především od svých kolegů, kteří stejně jako já složili státní zkoušku z infekčního lékařství, epidemiologie a hygieny, a kteří slíbili, že budou pomáhat a neškodit.

 

 

 
zdroj: https://www.geneticka-vakcina.com/rusky/?fbclid=IwAR2x9GIVjtcYurK_kCfLnDjXjTZliQ--ERDOuF3DB1L3PkfQQSmEokomQjc

Počas Španielskej chrípky 92% ľudí umrelo na bakterialnu infekciu z nosenia rúšok

Výskumný projekt dostupný v Národnom Archíve US, ktorého autormi boli traja jednotlivci vrátane Dr. Anthony S. Fauciho, popisuje zdroj vypuknutia choroby v roku 1918 ako bakteriálny zápal pľúc, nie chrípku. Prekvapujúce aspekty úmrtí v rokoch 1918 – 1919 zahŕňali nasledujúce: (1) vysoký výskyt sekundárnej pneumónie spojenej so štandardnými bakteriálnymi pneumopatogénmi; (2) frekvencia zápalu pľúc spôsobeného zmiešanými pneumopatogénmi … pneumokoky a streptokoky. Zhrnutie dôkazov z pandémie chrípky v rokoch 1918–1919 zodpovedá záveru, že príčinou väčšiny úmrtí bola bakteriálna pneumónia namiesto primárnej vírusovej pneumónie. Najmenej 92,7% úmrtí bolo priamou príčinou bakteriálneho zápalu pľúc z dôvodu prekrytia dýchacích ciest plátenou rúškou.

V 68 pitevných nálezoch, v ktorých bolo možné vylúčiť možnosť neohlásených negatívnych kultúr, bolo 92,7% pitevných pľúcnych kultúr pozitívnych na ≥1 baktériu.… V jednej štúdii s približne 9 000 subjektmi, ktorí boli sledovaní z klinického obrazu s chrípkou na rozlíšenie alebo pitvou, vedci získali sterilnou technikou kultúry pneumokokov alebo streptokokov zo 164 zo 167 vzoriek pľúcneho tkaniva.
 

FAKTY ŠTÚDIA 2008 zdroj: https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-fauci-mask-pneumonia-1918-idUSKBN277200

Štúdia z roku 2008 ( tu ), ktorej spoluautorom Fauci, vysvetľuje, že vírus chrípky zničil bunky, ktoré lemujú priedušky a pľúca, čo vytvorilo cestu pre baktérie, ktoré bežne obývajú nos a hrdlo, aby napadli pľúca a spôsobili bakteriálny zápal pľúc.

Fauci vo svojom popise štúdie jasne ukazuje, že bakteriálnej pneumónii predchádzal vírus chrípky: „Váha dôkazov, ktoré sme skúmali z historických aj moderných analýz pandémie chrípky z roku 1918, uprednostňuje scenár, v ktorom vírusové poškodenie nasledované bakteriálnou pneumóniou viedli k prevažnej väčšine úmrtí. Vírus v podstate dopadol na prvý úder, zatiaľ čo baktérie dostali úder. “( Tu ).

 

 

Laboratorní test roušek na přítomnost bakterií

 

 

 

Príspevky

Nadory pľuc a rúška?

plucne-nadory---ruska--nedostatok-kyslika.jpg

 
8. 4. 2021 | | Rubrika: RÚška