Choď na obsah Choď na menu

PFIZER = BIOTECHNOLOGICKÁ CHYBA PRI VÝROBE VAKCÍNY ????:

30. 6. 2021

PFIZER = BIOTECHNOLOGICKÁ CHYBA PRI VÝROBE VAKCÍNY ????:

V tomto príspevku Vám stručne obsiahnem kód vakcíny mRNA BioNTech od Pfizer SARS-CoV-2. Vakcína mRNA BNT162b2 má tento tzv. digitálny kód. Má 4284 znakov. Na samom začiatku procesu celej výroby tejto vakcíny bol nahratý určitý kód zámenou uracilu za 1-metyl-3'-pseudouridylylom označeného symbolom Ψ. Normálne znaky RNA sú A, C, G a U. U je v DNA tiež známy ako „T“. Ale tu nájdeme znak Ψ. Zámena tohto prvku vola uskutočnená z dôvodu obídenia antivírusového systému v našom tele. Všetky bunky sú voči cudzej RNA mimoriadne nedôverčivé a agresívnym spôsobom sa ju snažia zničiť. Tento dej je pre každého živočícha a pre prírodné zákony jasné. Tým, že je vo vakcíne BioNTech / Pfizer každý U (uracil) nahradený 1-metyl-3'-pseudouridylylom, má aj možné nedostatky, čím sa výrobcovia trochu dosť sekli. Ideme si to stručne rozobrať:
Messenger RNA (mRNA) sprostredkováva prenos genetickej informácie z bunkového jadra do ribozómov v cytoplazme, kde slúži ako templát pre syntézu proteínov a po ukončení dochádza k okamžitej degradácií. Pre vírusovú RNA platí to isté. V ľudskom tele je mnoho špecifických molekúl, ktoré mRNA zlikvidujú resp. inaktivujú. Okrem vysoko účinných exonukleáz, ktoré štiepia RNA z vonkajších koncov máme k dispozícií aj endonukleázy, ktoré spolupracujú. Tie štiepia mRNA z vnútorných častí. Čo sa týka imunitných zložiek, tak sem sa raida TLR receptory, ktorých máme 10 druhov a na likvidáciu sa podieľa TLR 3, 7 a 8. Tieto unikátne receptory sú v prvej línií a po strete s mRNA spúšťajú signálnu kaskádu na jej zničenie. Mechanizmy podrobne nebudem moc rozpisovať, nakoľko je to pre bežného človeka značne zložité. Pre pochopenie len toľko, že TLR sú základné molekuly, ktoré organizmom dovoľujú rozoznať nebezpečenstvo v podobe patogenity, ako aj narušenie homeostázy. Medzi hlavné funkcie zaraďujeme rozpoznávanie rozdielov medzi vlastnými a cudzími časticami, iniciácia fagocytózy, aktivácia antigén prezentujúcich buniek (napríklad dendritrické bunky), stimulácia a reguláciu produkcie prozápalových cytokínov, interferónov a antimikrobiálnych peptidov. V poslednom rade pomáhajú pri apoptóze infikovaných buniek a reparácia poškodených tkanív. Ďalej na zničení RNA sa radia miRNA (mikroRNA), ktoré máme v našom tele prirodzene zastúpené a tvoria našu obrannú líniu. Významnú úlohu predstavujú RIG receptory, ktoré spolupracujú s vyššie spomenutými TLR. Tie signalizujú následnú aktiváciu transkripčného faktora na podporu produkcie interferónu 1. Uskutočňujú génovú expresiu na vyvolanie vnútrobunkovej imunity na kontrolu vírusovej infekcie. Dokážu spracovať aj vlastnú RNA na navodenie vrodenej imunity. Proste mechanizmov je neúrekom vrátane vlastných molekúl, ktoré účinne degradujú každú RNA. Najväčším problémom na ktorý som upozorňoval dávnejšie možný vznik nežiaducich symptómov vrátane trombov. TLR, RIG za účasti komplementu a protilátok IgG vytvoria mikrotromby, ktoré dokážu u očkovaného človeka (citlivého na tieto procesy) ohroziť na živote. Nie je to sranda. U každého sa to prejaviť nemusí, čo je dobrá správa. Ďalej, každá modifikácia RNA alebo DNA má tendenciu ovplyvniť signalizačné kaskády a transpozómy (aj keď v menšej miere), čím môže uskutočniť podnet na iniciáciu nádorov. Transkriptómové mapovanie zistilo, že aberantné ukladanie modifikácie mRNA, ktoré môže narušiť sieť génovej regulácie a viesť k nekontrolovateľnému rastu rakovinových buniek, je rozšírené a u rôznych druhov rakoviny.

Tieto vakcíny boli narýchlo vytvorené, ako bežné klasické vakcíny. Týmto článkom nenabádam ľudí, aby sa nedali očkovať. Je to na každom rozhodnutí a ja len poukazujem na možné riziká a molekulárne procesy, ktoré dokážu celý jej priebeh ovplyvniť. V medicíne nie je nič na 100% a každé farmakum má aj tú opačnú stránku. V tomto príspevku hypoteticky rozoberám procesy, ktoré môžu u citlivých jedincov vzniknúť. Nejde o podnecovanie alebo osočovanie produktu. Samozrejme tieto vakcíny môžu byť aj sľubné.
https://allianceforscience.cornell.edu/.../yes-some.../

https://berthub.eu/.../reverse-engineering-source-code.../

https://www.nature.com/articles/s41541-021-00324-5

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664350/

https://www.the-scientist.com/.../blood-clot-risk-from...

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7490584/

https://www.cmaj.ca/content/192/40/E1156

https://jhoonline.biomedcentral.com/.../s13045-020-00954-7

https://www.frontiersin.org/.../10.../fimmu.2020.00705/full

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14729660/