Choď na obsah Choď na menu

Od Covidu ku Klíme

 

 

 
Najnovšia správa IPCC o klimatických zmenách bola vydaná minulý týždeň a signalizovala zásadnú zmenu v prebiehajúcom „veľkom probléme“. Pandémia bola zábavná, kým trvala, ale je čas, aby sa vrátila späť a my sme pokračovali v ďalšej fáze.

To nie je len môj výklad, oni sami to hovoria doslova.

Zvyčajne, keď sa blíži veľký naratívny posun, môžete nájsť jeden kľúčový článok, ktorý vám povie všetko, čo potrebujete vedieť o pláne. Pre správu IPCC je to tento článok na iNews od Andrewa Marra. Kde niekoľkokrát doslova používa frázu „záves na klímu z Covidu“ :

Prichádza veľký obrat, zmena v podmienkach politickej diskusie, obdobie zlomu. Prechádzame z mnohomesačnej posadnutosti koronavírusom do jesene, ktorú právom ovládne klimatická núdza. Ale veľa z toho, čo sme sa naučili od COVID-19 – o štáte, autorite, žurnalistike a občianskej spoločnosti – je priamo aplikovateľné na to, čo príde ďalej.“

Médiá sú, prirodzene, plné titulkov správy IPCC s rôznym stupňom alarmizmu a šialenstva.

"Teraz alebo nikdy!" kričí Guardian , keď nás čaká „zúčtovanie klímy“ . Slnko to nazýva „plnohodnotným podpaľačským útokom na planétu!“

Žiadny z nich však nenačrtáva, čo si pre nás najbližšie mesiace pripravia lepšie ako Marr. Na goblinoidnú tvár establišmentu, ktorá nechutne fandila Blairovi v Iraku, sa dá vždy spoľahnúť, že bude pokračovať v posolstve. Vždy je tu a hovorí správnu vec v správnom čase. A tento kúsok nie je výnimkou.

Napísal: „Zaobchádzajte s ľuďmi ako s dospelými a budú bojovať proti klimatickým zmenám, ako je Covid-19“ a dodáva [náš dôraz]:

Školstvo funguje. Sledujeme vedu a keď v tom budeme pokračovať, budeme úspešne riešiť problémy súvisiace so zmenou klímy rovnakým spôsobom, akým sme čelili koronavírusu .

Nikdy sa priamo nevyjadruje, čo presne to je „rovnakým spôsobom“ , ale nie je naozaj ťažké predstaviť si, čo tým myslí. Jeho článok nie je o budúcnosti, každopádne je celý o minulosti.

Sleduje nástroje nasadené počas „pandémie“ a ich účinnosť. Prehľad výkonnosti pre politikov a „novinárov“, ktorí úspešne pretavili „vírus“, ktorý predstavuje takmer nulové nebezpečenstvo pre širokú verejnosť, do plnohodnotnej prestavby spoločnosti.

Poukazuje na to, ako politici podcenili, ako ochotne ľudia využívajú svoje slobody:

Po prvé, [západní lídri] sa obávajú, že voliči neprijmú obmedzenia ich slobôd pre väčšie dobro. Celkovo sa mýlili. […] To formovalo, ako Nemci, Američania, Francúzi a Briti – a mnohí ďalší – reagovali a umožnilo to spoločnostiam zmeniť smer rýchlejšie, než by ktokoľvek predpovedal.

Ako ľahko boli médiá schopné šíriť dezinformácie, ktoré ovládali verejnú mienku:

Médiá, ktoré sú tak často obviňované takmer zo všetkého, našli nové spôsoby, ako vysvetliť zložité vedecké argumenty spôsobmi, ktorým väčšina ľudí rozumie.“

A ako možno tieto lekcie použiť na zasielanie správ o zmene klímy v budúcnosti:

Toto je základná lekcia, ktorú si treba vziať, keďže od Covidu prechádzame po klímu. Verejné chápanie vedy sa stalo bezpečnostným problémom. Bez nej nebude verejná podpora pre ťažké rozhodnutia o doprave, vykurovaní a využívaní pôdy.“

Celé sa to číta takto, ako kríženec medzi tlačovou správou a správou o pokroku. Pre nezasvätených sa javí ako ľahostajný názorový článok, ale má jasnú druhú vrstvu významu pre tých, ktorí to vedia čítať.

Existujú hádky, ktoré podporujú globalizmus ( „ako málo si príroda všíma národné hranice“ ) a krátka chvála za čínsku autoritatívnu vládu verzus „preklep“ Západu a „oneskorené blokády“, ale to sú zápletky B.

Príbeh je tu „ahoj chlapci, toto všetko fungovalo oveľa lepšie, ako sme si mysleli, že by sme mohli urobiť to isté pre zmenu klímy“.

Znamená to, že pandémia sa skončila?

Nie „cez“, ale určite na ústupe. Je zrejmé, že tlač pripravuje základy, aby nechala Covid za sebou a sústredila sa na ďalšiu fázu Veľkého resetu.

Ale všetko, čo bolo povedané, bude to ťažký predaj. V niektorých ohľadoch ťažšie ako Covid, pretože ľudia sú oveľa viac zvyknutí na volanie poplachu v oblasti klímy. Kvôli nedostatku lepšieho slova sa voči nemu stali do istej miery imúnnymi.

A čo viac, establišment to jasne vie, pretože pandémiu držia na lopatkách. V prípade potreby ho môžete priviesť späť do varu.

Bolo nám povedané, že choroba bude endemická , ale že „Delta zmenila koniec hry“ a že „imunita stáda je nemožná“

Pandémia sa stáva novou navždy vojnou, podobnou vojne proti terorizmu. Nikdy to nevyhráme, ale zmizne z titulkov, kým nebudú musieť šokovať alebo rozptýliť ľudí.

Marr napríklad nevyhlasuje pandémiu za skončenú, namiesto toho hovorí:

Pandémia sa, samozrejme, ešte neskončila. Skončí to trhane a pomaly; a politici, ktorí hlásajú víťazstvo, budú rýchlo znieť hlúpo[...]pravdepodobne to bude mať pocit , akoby sme túto vec porazili.

Pred pridaním všadeprítomných jazdcov, ktorí udržia „hrozbu“ Covidu živú vo verejnej predstavivosti:

Variant Delta môže byť najnákazlivejším vírusom vôbec [a] môže reinfikovať dvojito očkované […] Británia bude čeliť obdobiu „nárastu“ v prenosových rýchlostiach a neistoty ohľadom blízkej budúcnosti […] zima môže byť tvrdá […] Posilňovacie údery sa stanú rutinou.“

Je jasné, že existuje plán. Prakticky to vysvetlí a tvrdí, že Covid19 bude vytlačený z titulných stránok…

Aj keď nie každý deň...toto bude hrboľaté. Náhle sa objavia obavy z objavenia sa možného nového variantu niekde neočakávane; a naliehavé otázky o biologickej bezpečnosti na Heathrow. Nebudú chýbať príbehy o epidémiách v opatrovateľských domovoch alebo o náhlom náraste infekcií v určitých vekových alebo etnických skupinách.

Už vidíš, čo hovorí?

Pandémia sa neskončila, bude to len „cítiť“, ako to je, zatiaľ čo oni zaplnia titulné strany veľkými červenými číslami o klimatických zmenách.

Ak ľudia nereagujú na tie veľké červené čísla tak, ako by mali...no, možno existuje aj iný variant. Možno rasistický.

Pandémia splnila svoj účel, no ešte ju neskončia. Nie, kým si nie sú istí, že každý je dobrý a bojí sa niečoho iného.

Čo teda bude nasledovať?

Nie je ťažké presne vidieť, kam to všetko vedie. Väčšinou preto, že nám to hovoria.

Hlasy establishmentu už hovorili o „klimatickom blokovaní“ a poradca Spojeného kráľovstva pre vedu Patrick Vallance minulý týždeň napísal, ako:

nič iné ako transformácia spoločnosti neodvráti katastrofu“

Toto nie je novinka. Toto bublalo v pozadí už mesiace (už som o tom napísal dva články), ale správa sa spresňuje do jednoduchého trojkrokového procesu:

  1. Poukázať na všetky spôsoby, v ktorých sú Covid a zmena klímy podobné.
  2. Zdôraznite, že zmena klímy je oveľa väčšou hrozbou ako Covid . Použite slovo „existenciálny“. Veľa . _
  3. Argumentujte, že keďže sme boli ochotní zmeniť sa, aby sme bojovali proti Covidu, mali by sme urobiť to isté pre klímu [voliteľné]

Môžete to vidieť v Marrovom článku.

Porovnanie:

Zaujímavosťou je, že veľká časť svetových skúseností počas pandémie súvisí s klimatickou krízou pomerne úzko – naša ľudská previazanosť, dôležitosť efektívneho vládnutia, ústredná úloha vedy a jej komunikácie.

Nasleduje „covid je horší“ [môj dôraz]:

Samozrejme, tieto dve výzvy sú odlišné. Doteraz na Covid zomrelo niečo vyše 4,3 milióna ľudí. Austrálski a čínski akademici odhadujú, že každý rok zomiera na následky klimatických zmien okolo päť miliónov ľudí […] Stačí povedať, že aj keď variant Delta je najinfekčnejšou chorobou, ktorej ľudstvo doteraz čelilo, klimatická núdza je iná . úroveň – pretvárač geografie, vysoko nepredvídateľný a skrátka existenčný pre planétu a jej obyvateľov.

Patrick Vallance robí to isté vo svojom článku v Guardian a potom znova v The Times . Existuje niekoľko ďalších v rovnakej línii, ako napríklad tento od Hilla alebo tento od Medzinárodného menového fondu .

Je tiež zrejmé, že sa použije rovnaká taktika démonizovania akejkoľvek opozície a pokusu premeniť ju na príležitosť na signál cnosti . Existuje veľa článkov, ktoré porovnávajú „popieranie covidov“ a „popieranie klímy“ alebo sa inak pokúšajú spolitizovať tento problém .

Takže spôsob, akým budú hovoriť o (alebo by sme mali povedať „trhu“?) opatreniach v oblasti zmeny klímy, je celkom jasný. Ale aké budú tieto hypotetické akcie?

Vidíme nejaké náznaky toho, čo by táto „transformácia spoločnosti“ mohla znamenať? Alebo aké by mohli byť tieto „ťažké rozhodnutia“ ?

No, šepkalo sa o zablokovaní klímy, ale od tej pobúrenej reakcie pominuli. Vždy sa hovorí o iných systémoch, ako je obmedzenie letov , zákaz hovädzieho mäsa a „osobné uhlíkové kvóty“ , ale tieto nie sú vôbec nové.

Článok Andrewa Marra obsahuje niekoľko rád. Ale jediná konkrétna politika, ktorú spomína, je nútiť domácnosti, aby vymieňali svoje kotly ( „za vysoké náklady pre milióny rodín“ ) a táto trochu strašidelná narážka na dôležitosť Deep State:

Poslednou lekciou je, že Westminster a štát sú dve veľmi odlišné veci. Štát zahŕňa NHS, národné vedecké laboratóriá, siete expertov […] Teraz mám pocit, že by sme mali venovať menej času rušivému národnému bábkovému predstaveniu a viac času premýšľať o tom, čo by som mohol jemne nazvať hlbšími zdrojmi autority.“

(Útok na demokraciu pre brzdenie „drastického úsilia“ je znepokojivý trend, na ktorý si treba dávať pozor)

Väčšinou sú však hlasy hlavného prúdu v konkrétnostiach veľmi tiché. Mám podozrenie, že čiastočne zastaviť šírenie toho, čo Marr nazýva „vypuknutie konšpiračných teórií v nových médiách“ , ale najmä preto, že si ešte nie sú istí, čo presne chcú robiť, a neveria, že väčšina je dostatočne mentálne pripravená.

COP26 Climate Summit v Glasgowe, ktorý sa bude konať tento november , bude niečo, na čo treba dávať pozor. Očakávajte veľa strašidelných príbehov v týždňoch, ktoré k tomu viedli, a potom veľa odporúčaní politiky“ v dôsledku toho.

Zameriavame sa na klimatické zmeny. Great Reset Phase II je za nami.